Turnkey cleanroom

In veel industrieën is een stofarme werkruimte vereist voor het productieproces. Een turnkey cleanroom is dan onmisbaar. Een turnkey cleanroom is een kant-en-klaar opgeleverde en geheel afgewerkte cleanroom die u direct in gebruik kunt nemen. Hierdoor kunt u beschikken over een stofarme ruimte die voldoet aan de strengste normeringen in uw sector.

ClimaTech heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van turnkey cleanrooms en adviseert u graag over de eisen die in uw bedrijfstak aan cleanrooms worden gesteld. Elk bedrijf hanteert een ander productieproces en heeft daarom een cleanroom op maat nodig. Wij analyseren de bestaande situatie en bouwen een turnkey cleanroom waarmee u vele jaren vooruit kunt.

Geheel afgewerkte turnkey cleanroom inclusief nazorg

Het bouwen van een turnkey cleanroom is een complexe opgave waarbij uitgebreid vooronderzoek noodzakelijk is. Onze experts beoordelen allereerst de huidige werkwijze van uw bedrijf en de bestaande wetgeving binnen uw branche. Op basis hiervan weten wij aan welke classificatie uw nieuwe cleanroom moet voldoen en welke kleding de medewerkers in uw cleanroom moeten dragen.

Op grond van het vooronderzoek ontwikkelen de engineers van ClimaTech een uniek cleanroom ontwerp, zodat u in de toekomst kunt werken in een stofarme omgeving. Het door ons laten bouwen van een turnkey cleanroom ontzorgt u compleet: wij nemen u alles uit handen, van ontwerp tot en met de nazorg.

Turnkey cleanroom: een schone omgeving voor uw productieproces

Cleanroom systemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het industriële landschap. Sectoren als de voedingsmiddelenindustrie, optica, biologie, biotechnologie en farmaceutische industrie maken hier allemaal gebruik van. Ook bij de fabricage van zaken als zonnecellen, ruimtevaartonderdelen en halfgeleiders zijn turnkey cleanrooms onmisbaar.

Een turnkey cleanroom inbouwen in uw bedrijfsgebouw is met het oog op de toekomst dan ook een verstandige keuze. Een cleanroom installatie is echter iedere keer anders, omdat de eisen aan productieruimtes in iedere sector en in ieder bedrijf weer anders zijn. ClimaTech maakt de optimale keuzes voor uw situatie, aangezien wij niet afhankelijk zijn van fabrikanten.

Turnkey cleanroom installatie

Hebt u een cleanroom nodig in uw bedrijf? ClimaTech baseert het ontwerp van uw turnkey cleanroom op een cleanroom classificatie, waarin gesteld wordt hoeveel deeltjes per kubieke meter maximaal aanwezig mogen zijn in uw werkruimte. Ook houden wij rekening met zaken als meubels, wanden, gereedschap en kleding van medewerkers.

Wanneer uw cleanroom eenmaal gebruiksklaar is opgeleverd, is het van belang om contaminatie te vermijden. Graag adviseren wij u over gedragsregels voor cleanroom medewerkers om de hygiëne te optimaliseren. Meer weten? Stuur een mail naar info@climatech.nl of bel naar +31 33 760 01 20 voor een gesprek met een van onze experts.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”