Cleanroom requirements

Wilt u graag werken in een stofarme productieruimte? Dan is een professionele cleanroom bepaald geen overbodige luxe. Dit is een vrijwel stofvrije werkomgeving die is aangepast aan strikte industriële regelgeving. Het ontwerpen hiervan begint allereerst met het vaststellen van uw unieke cleanroom requirements.

Cleanroom requirements zijn de specifieke eisen waaraan uw werkruimte dient te voldoen om een acceptabel kwaliteitsniveau te behalen. Deze criteria zijn niet alleen per industrie, maar ook per bedrijf verschillend. ClimaTech is goed ingevoerd in de wetgeving per sector en bouwt cleanrooms die zelfs de strengste toetsing met goed gevolg doorstaan.

Bekijk onze referenties

Wij brengen uw cleanroom requirements in kaart

Het vaststellen van uw cleanroom requirements is een complex proces en dient nauwgezet te gebeuren. De specialisten van ClimaTech lichten de werkprocessen binnen uw organisatie door en bestuderen de wetgeving binnen uw sector. Hiermee krijgen zij inzicht in de speciale criteria waar uw unieke productieruimte aan moet voldoen.

Dit resulteert uiteindelijk in een design op maat, wat u garandeert van een stofvrije werkomgeving voor uw productieprocessen. Wilt u zo weinig mogelijk omkijken hebben naar de installatie? Dan verzorgen wij graag een turnkey cleanroom voor u: dit is een gebruiksklare ruimte waarbij u extensieve nazorg geleverd krijgt.

Cleanroom requirements worden steeds strenger

Cleanroom systems moeten tegenwoordig voldoen aan strengere requirements dan vroeger. Sectoren zoals de biotechnologie, levensmiddelenindustrie en ruimtevaart zijn goede voorbeelden van industrieën waar de eisen op het gebied van productieprocessen hoog liggen. Cleanrooms zijn in deze branches dan ook aan de orde van de dag.

Het laten bepalen van cleanroom requirements is met het oog op de toekomst van uw bedrijf dan ook een wijze investering. Of u nu besluit een schone ruimte te bouwen of niet: u heeft een helder beeld van de situatie. ClimaTech kijkt bij het vaststellen van de criteria naar de lange termijn, zodat u de voordelen en nadelen van cleanrooms goed tegen elkaar kunt afwegen.

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Op basis van uw cleanroom requirements kunt u besluiten schone kamer te laten bouwen. ClimaTech bouwt volwaardige cleanrooms en besteedt ook aandacht aan elementen zoals kleding, wanden, meubels en gereedschap. De classificatie, waaruit blijkt hoeveel deeltjes per kubieke meter in uw productieruimte aanwezig zijn, zal u dan ook niet verrassen.

Na de installatie begint het echte werk echter pas. Dan moet blijken of uw productieproces daadwerkelijk naar een hoger niveau getild wordt. Wij adviseren u graag over de optimale gedragsregels voor medewerkers om uw ruimte stofvrij te houden. Neem voor meer informatie contact op via info@climatech.nl of bel naar +31 33 760 01 20.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”