Het productieproces in een schone ruimte

Steeds meer bedrijven investeren in een stofarme werkruimte voor hun productieproces. In veel gevallen is dit noodzakelijk, als kwaliteit en hygiëne van doorslaggevend belang zijn voor het eindresultaat. Het installeren van een stofarme werkruimte, ook bekend onder de naam cleanroom, voor uw productieproces is echter een specialistische tak van sport.

ClimaTech, één van de meest gerenommeerde partijen op het gebied van cleanrooms, heeft het bouwen van een stofarme werkruimte voor uw productieproces tot een kunst verheven. Elk bedrijf stelt andere eisen aan de cleanroom, afhankelijk van persoonlijke wensen en de sector waarin het bedrijf actief is. Wij denken graag samen met u na over de optimale keuzen in uw situatie.

Schone ruimte voor uw productieproces

Het realiseren van een cleanroom voor uw productieproces is met het oog op de toekomst een verstandige investering. De specialisten van ClimaTech beoordelen uw huidige werkwijze en vergelijken deze met de normeringen in uw bedrijfstak. Op deze manier stellen zij vast aan welke cleanroom classificatie uw toekomstige werkruimte moet voldoen.

Op basis van de verkregen inzichten gaan onze medewerkers voor u aan de slag. U krijgt een cleanroom ontwerp op maat; dit verzekert u van een cleanroom die uw productieproces niet alleen op een kwalitatief hoger niveau brengt, maar ook efficiënter maakt. Wilt u het complete traject inclusief nazorg door ons laten verzorgen? Kies dan voor een turn-key cleanroom.

Schone ruimte verbetert kwaliteit en efficiëntie van uw productieproces

Een schone ruimte is niet voor elk bedrijf van levensbelang, maar in steeds meer industrieën worden hoge eisen gesteld aan het productieproces. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie, optica, farmaceutische industrie, biotechnologie en ruimtevaart. Ook producten als zonnecellen en halfgeleiders vereisen een stofarme werkruimte.

Het aantal deeltjes per kubieke meter dat uw schone ruimte maximaal mag bevatten, is afhankelijk van de specifieke regelgeving in uw sector. ClimaTech garandeert u een stofarme werkruimte die niet alleen voldoet aan de strengste eisen, maar die tegelijkertijd uw productieproces optimaliseert. Zo verdient u uw investering op termijn terug.

Meer informatie over het bouwen van een cleanroom?

De jarenlange ervaring bij ClimaTech verzekert u van een schone ruimte voor uw productieproces waarin zelfs met de kleinste details rekening is gehouden. Zo bevat uw cleanroom speciale meubels, gereedschap en wanden om contaminatie van de omgeving te voorkomen. Ook adviseren wij u vrijblijvend over kledingvoorschriften voor cleanroom medewerkers.

Het gebruik van een schone ruimte voor uw productieproces is een goede keuze. Uw investering zal echter alleen maximaal effect sorteren, wanneer de cleanroom medewerkers zich houden aan de afgesproken gedragsregels. Wilt u graag vrijblijvend advies ontvangen over het laten bouwen van een cleanroom? Mail dan naar info@climatech.nl of spreek ons telefonisch via +31 33 760 01 20.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”