Cleanroom design

Heeft u een zuivere werkomgeving nodig voor uw productieproces? Dan is het noodzakelijk om een cleanroom te bouwen. Dit is een stofarme productieruimte die voldoet aan de strikte wetgeving in bepaalde industrieën. Wanneer u een schone werkruimte wilt, heeft u dan ook allereerst een cleanroom design nodig.

De ontwerpers bij ClimaTech zijn gespecialiseerd in het maken van een cleanroom design. In elke branche gelden andere requirements. Wij zijn hiervan op de hoogte en verwerken deze eisen in het ontwerp van uw unieke ruimte. Zo weet u zeker dat deze met vlag en wimpel slaagt voor zelfs de strengste inspectie.

Bekijk onze referenties

Goed cleanroom design geeft stof geen kans

Het maken van een goed cleanroom design vereist een grondige en minutieuze voorbereiding. De ontwerpers van ClimaTech brengen het productieproces van uw bedrijf in kaart en verdiepen zich in de regelgeving binnen uw sector. De verkregen inzichten scheppen duidelijkheid over de requirements die nodig zijn.

Op basis van deze gegevens ontwerpen wij een uniek design, dat u verzekert van een schone ruimte voor uw productieproces. Op aanvraag kunnen wij ook een turnkey cleanroom voor u installeren: dit is een geheel afgewerkte kamer die wij gebruiksklaar opleveren en waarbij wij ook uitgebreide nazorg aanbieden.

Uniek cleanroom design voor schone productie

Cleanroom systems zijn inmiddels in steeds meer sectoren de norm. Industrieën als de ruimtevaart, voedingsmiddelenindustrie, biologie, biotechnologie en optica hebben allemaal gemeen dat een schone productieruimte noodzakelijk is voor het afleveren van hygiënische en kwalitatieve producten. Een goed design is hiervoor onontbeerlijk.

Het laten maken van dit ontwerp is dan ook altijd een verstandige keuze. U kunt de ruimte altijd nog in een later stadium laten bouwen, maar het design geeft u alvast inzicht in de stappen die nodig zijn om uw werkprocessen te verbeteren. ClimaTech stemt het design af op uw specifieke situatie, zodat u terdege bent voorbereid op de toekomst.

Neem contact met ons op

Wij ontwerpen cleanrooms op maat

Wij baseren uw cleanroom design op uw unieke requirements. Dit leidt tot een cleanroom classificatie die aangeeft hoeveel deeltjes uw omgeving per kubieke meter bevat. ClimaTech ontwerpt alleen cleanrooms die voldoen aan de strengste industriële eisen en kiest op basis hiervan ook zaken als gereedschap, meubels en kleding van medewerkers uit.

Een goed cleanroom design is echter niet voldoende voor een stofvrije productiekamer. Een correcte installatie en de juiste gedragsregels voor medewerkers zijn vereist om contaminatie te voorkomen. Wilt u graag advies over een of meerdere van deze zaken? Bel ons vrijblijvend op +31 33 760 01 20 of mail naar info@climatech.nl.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”