Cleanroom systems

In veel sectoren is een schone werkruimte, oftewel een cleanroom, tegenwoordig de norm. Dit is een stofarme productie omgeving die voldoet aan de hoogste industriële eisen. Het ontwerpen en bouwen van effectieve cleanroom systems is een complexe discipline en is daarom werk voor specialisten.

ClimaTech heeft vele jaren ervaring op het gebied van cleanroom systems en adviseert u graag over de requirements voor uw situatie. De eisen op het gebied van cleanrooms lopen per bedrijf en per industrie uiteen, waardoor de beste aanpak er een op maat is. Wij zijn goed op de hoogte van de regelgeving in industrieën, waardoor onze cleanrooms altijd hun doel bereiken.

Bekijk onze referenties

Innovatieve cleanroom systems vereisen vooronderzoek

De experts van ClimaTech gaan bij het ontwerpen van cleanroom systems niet over één nacht ijs. Wij nemen allereerst uw productieprocessen en de wetgeving binnen uw sector onder de loep. Hoeveel deeltjes per kubieke meter mogen er aanwezig zijn in uw ruimte? Op basis van de classificatie krijgen wij inzicht in uw unieke requirements.

Deze gegevens gebruiken wij vervolgens om een origineel design te maken. Zo weet u zeker dat uw systemen altijd op maat zijn gemaakt. Ook is het mogelijk onze specialisten een turnkey cleanroom te laten bouwen: dit is een kant-en-klare ruimte die gebruiksklaar wordt opgeleverd en waarbij u kunt rekenen op extensieve nazorg.

Stofvrije ruimtes optimaliseren uw productieproces

In veel industrieën waar hoge eisen worden gesteld aan zaken zoals kwaliteit en hygiëne, zijn cleanroom systems inmiddels een bekend fenomeen. Denk hierbij onder meer aan vakgebieden zoals de ruimtevaart, optica, biologie, voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. Ook voor het fabriceren van zonnecellen en halfgeleiders zijn cleanrooms vrijwel onmisbaar.

De installatie van cleanroom systems is dan ook nooit hetzelfde. Elke industrie stelt andere eisen aan werkruimtes en productieprocessen en ook bedrijven hanteren vaak een unieke werkwijze. ClimaTech ziet elke installatie daarom als maatwerk. Wij zijn niet afhankelijk van fabricaten en maken altijd de keuze die het beste is voor uw situatie.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze cleanroom systems?

ClimaTech levert complete cleanroom systems die de kwaliteit en efficiëntie van uw werkprocessen verbeteren. Onze productieruimtes zijn gegarandeerd stofarm. Wij maken zelfs gebruik van speciale wanden, meubels en gereedschap om contaminatie te voorkomen. Ook de kleding van medewerkers speelt hierin een belangrijke rol.

Een cleanroom bouwen is op zichzelf echter niet toereikend voor een structurele verbetering van uw productieproces. Medewerkers dienen zich te houden aan duidelijke gedragsregels om de hygiëne van uw ruimte te bewaren. Wilt u meer weten over onze cleanroom systems of een offerte op maat ontvangen? Mail ons dan op info@climatech.nl of bel naar +31 33 760 01 20.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”