Cleanroom bouwen

Hebt u een schone omgeving nodig voor uw productieproces? Dan is een cleanroom laten bouwen vaak de juiste keuze. Een cleanroom is een schone werkomgeving die contaminatie van uw productieproces zo goed als mogelijk uitsluit. Hierdoor bent u verzekerd van een stofarme werkruimte die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen in uw industrie.

ClimaTech heeft meer dan 20 jaar ervaring met het bouwen van cleanrooms en denkt graag met u mee over uw specifieke eisen ten aanzien van een cleanroom. Elke werkruimte is anders en vereist daarom een eigen aanpak. Wij houden rekening met uw specifieke wensen en behoeften, zodat wij een cleanroom bouwen die aansluit bij deze wensen en behoeften en uw productieproces ondersteunt en waar mogelijk versnelt.

Hoe wij uw ideale turnkey cleanroom bouwen

Een cleanroom bouwen is een activiteit die een zorgvuldige voorbereiding vereist. Onze specialisten analyseren eerst uw productieproces en de geldende regelgeving binnen uw industrie. Hoe stofarm moet uw werkruimte precies zijn? Welke kleding beschermt de medewerkers in uw cleanroom tegen uw product en/of vice versa?

De engineers van ClimaTech passen deze eisen toe in een op maat gemaakt ontwerp, zodat u verzekerd bent van een schone werkruimte voor uw productieprocessen. Ook een turnkey cleanroom bouwen behoort tot de mogelijkheden: hierbij verzorgen we uw cleanroom van ontwerp tot en met validatie en nemen we u ook de nazorg geheel uit handen.

Stofarme werkruimte met innovatieve cleanroom systemen

Cleanroom systemen worden tegenwoordig gebruikt in talloze industrieën zoals onder meer de farmaceutische industrie, levensmiddelenindustrie, optica en biotechnologie. Ook worden cleanrooms ingezet bij de productie van zaken zoals halfgeleiders, zonnecellen en complexe onderdelen voor de ruimtevaart.

Een cleanroom inbouwen in uw bestaande bedrijfspand is dan ook een vak apart. De eisen voor werkruimten zijn binnen elke branche verschillend, waardoor een cleanroom installatie nooit hetzelfde is. ClimaTech is geheel onafhankelijk van fabrikanten en kiest daarom alleen producten die het beste aansluiten op uw unieke productieproces.

Cleanroom bouwen voor productie in een schone omgeving

Een cleanroom classificatie geeft aan hoeveel deeltjes per kubieke meter maximaal aanwezig mogen zijn in uw cleanroom. Indien gewenst of noodzakelijk kan ClimaTech een cleanroom bouwen die nagenoeg stofvrij is. Cleanroom wanden, meubels en gereedschap worden speciaal ontworpen om contaminatie te vermijden. Ook medewerkers dragen in een cleanroom vaak speciale kleding om vervuiling van de ruimte te voorkomen.

Wij kunnen u adviseren over gedragsregels voor cleanroom gebruikers om de kwaliteit en hygiëne te bewaken. Hebt u aanvullende vragen over een cleanroom bouwen of wilt u een offerte op maat ontvangen? Bel ons dan op +31 33 760 01 20 of stuur een mail naar info@climatech.nl. Onze ervaren specialisten helpen u graag verder.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”