Cleanroom systemen

In veel sectoren is een schone werkruimte, ook wel een cleanroom genoemd, de norm. Een cleanroom is een stofarme productieomgeving die voldoet aan de hoogste industriële eisen. Het ontwerpen en bouwen van effectieve cleanrooms is een complexe discipline, werk voor specialisten.

ClimaTech is zo’n specialist met vele jaren ervaring op het gebied van cleanroom systemen en adviseert u graag over de specifieke eisen die aan uw cleanroom moeten worden gesteld. De eisen op het gebied van cleanrooms lopen per bedrijf en per industrie uiteen, waardoor de beste aanpak een aanpak op maat is. Wij zijn goed op de hoogte van de regelgeving in industrieën, waardoor onze cleanrooms altijd aan de eisen voldoen en hun doel bereiken.

Innovatieve cleanroom systemen vereisen vooronderzoek

De experts van ClimaTech gaan bij het ontwerpen van cleanroom systemen niet over één nacht ijs. Wij nemen allereerst uw productieprocessen en de wetgeving binnen uw sector onder de loep. Hoeveel deeltjes per kubieke meter mogen aanwezig zijn in uw ruimte? Op basis van de cleanroom classificatie krijgen wij inzicht in de specifieke eisen die aan uw cleanroom moeten worden gesteld.

Deze gegevens gebruiken wij vervolgens om een ontwerp te maken. Zo weet u zeker dat uw cleanroom altijd op maat is gemaakt. Ook is het mogelijk onze specialisten een turn-key cleanroom te laten bouwen: een kant-en-klare cleanroom die gebruiksklaar wordt opgeleverd en waarbij u kunt rekenen op uitgebreide nazorg.

Cleanroom systemen optimaliseren uw productieproces

In veel industrieën waar hoge eisen worden gesteld aan zaken als kwaliteit en hygiëne, zijn cleanroom systemen inmiddels een bekend fenomeen. Denk hierbij onder meer aan vakgebieden als de ruimtevaart, optica, biologie, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Ook voor het fabriceren van zonnecellen en halfgeleiders zijn cleanrooms onmisbaar.

De installatie van cleanroom systemen is dan ook nooit hetzelfde. Elke industrie stelt andere eisen aan werkruimtes en productieprocessen en ook bedrijven hebben hun unieke werkwijze. ClimaTech ziet elke cleanroom installatie daarom als maatwerk. Wij zijn niet afhankelijk van fabrikanten en maken altijd de keuze die het beste is voor uw situatie.

Meer weten over onze cleanroom systemen?

ClimaTech levert complete cleanroom systemen die de kwaliteit en efficiëntie van uw werkprocessen verbeteren. Wij maken bovendien gebruik van speciale cleanroom wanden, meubels en gereedschap om contaminatie te voorkomen. Ook de kleding van cleanroom medewerkers speelt hierin een belangrijke rol.

Een cleanroom bouwen alleen is echter niet toereikend voor een structurele verbetering van uw productieproces. Medewerkers dienen zich te houden aan duidelijke gedragsregels voor een goede hygiëne in uw ruimte. Wilt u meer weten over onze cleanroom systemen of een offerte op maat ontvangen? Mail ons dan op info@climatech.nl of bel naar +31 33 760 01 20.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”