Stofarme werkruimte

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een stofarme werkruimte. Zo’n ruimte, ook wel een cleanroom genoemd, is in toenemende mate noodzakelijk voor industriële toepassingen waarbij hygiëne en kwaliteit een belangrijke rol spelen. Het bouwen van een schone ruimte vereist echter veel kennis en expertise en is daarom werk voor experts.

ClimaTech heeft al vele jaren een voortrekkersrol op het gebied van cleanrooms en is gespecialiseerd in het bouwen van stofarme werkruimten voor ieder type bedrijf in welke bedrijfstak dan ook. De specifieke eisen die aan een cleanroom worden gesteld, zijn afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en de industrie waarin u opereert. Wij stellen ook de cleanroom classificatie vast. Graag lichten wij in een persoonlijk gesprek toe, aan welke eisen uw productieruimte moet voldoen.

Stofarme werkruimte voor betere productieprocessen

Het installeren van een stofarme werkruimte is een van de beste beslissingen die u kunt nemen om uw productieprocessen te optimaliseren. De deskundigen van ClimaTech toetsen uw werkwijze aan de huidige en toekomstige eisen in uw sector. Zo bepalen wij welke cleanroom classificatie bij uitstek geschikt is voor uw werkomgeving.

Op grond van de analyse van onze specialisten maken wij een ontwerp op maat voor u. U bent dan ook verzekerd van een stofarme werkruimte die is toegesneden op uw persoonlijke situatie. Wilt u een turnkey cleanroom laten bouwen die gebruiksklaar wordt opgeleverd? Dit verzorgen we uiteraard graag voor u, inclusief de bijbehorende nazorg.

Is een stofarme werkruimte werkelijk nodig?

Een stofarme werkruimte is niet in alle gevallen noodzakelijk, maar in een aantal industrieën kunt u niet zonder. Denk hierbij onder meer aan de biotechnologie, optica, ruimtevaart, levensmiddelen-en farmaceutische industrie. Ook voor de productie van zaken als halfgeleiders en zonnecellen zijn cleanrooms een vereiste.

Per sector en toepassing verschilt de hoeveelheid deeltjes per kubieke meter die een stofarme werkruimte maximaal mag bevatten. ClimaTech levert cleanrooms die niet alleen op dit gebied voldoen aan de hoogste standaarden, maar die het productieproces ook efficiënter laten verlopen. Zo slaat u met de aanschaf van een cleanroom twee vliegen in één klap.

Meer weten over onze cleanrooms?

De samenwerking met ClimaTech verzekert u van een stofarme werkruimte waarmee u terdege op de toekomst bent voorbereid. Wij maken in de cleanrooms gebruik van speciale wanden, gereedschap en meubels om vervuiling van uw werkruimte te vermijden. Ook kunnen wij u adviseren over de optimale kledingvoorschriften voor uw cleanroom medewerkers.

De installatie van een stofvrije werkruimte is de eerste stap op weg naar een productieproces van hogere kwaliteit. Duidelijke gedragsregels voor cleanroom medewerkers zijn van groot belang om het maximale uit uw cleanroom te halen. Wilt u graag een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Bel ons dan op +31 33 760 01 20 of mail naar info@climatech.nl.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”