Cleanroom installatie

Veel productieprocessen vereisen tegenwoordig een schone werkruimte. Een cleanroom is dan de beste oplossing. Een cleanroom is een schone werkomgeving die contaminatie van uw productieproces effectief voorkomt. Hiermee voldoet uw bedrijf aan zelfs de strengste regelgeving in uw branche.

ClimaTech is gespecialiseerd in het bouwen van cleanrooms en is op de hoogte van de specifieke eisen die aan cleanrooms in welke sector dan ook worden gesteld. Het productieproces van verschillende bedrijven is nooit hetzelfde. Uw bedrijf heeft behoefte een op maat gemaakt ontwerp van een cleanroom. Wij brengen de eisen waaraan uw ruimte moet voldoen in kaart en verzorgen vervolgens de complete cleanroom installatie.

Turnkey cleanroom installatie voor optimale hygiëne

Aan een cleanroom installatie gaan een nauwgezette voorbereiding en planning vooraf. De specialisten van ClimaTech ontleden het bestaande productieproces van uw organisatie en bestuderen de regelgeving binnen uw branche. Op grond van deze gegevens wordt duidelijk hoe stofarm uw nieuwe cleanroom moet zijn en welke kledingvoorschriften voor medewerkers gelden.

De ervaren engineers van ClimaTech maken vervolgens een cleanroom ontwerp op maat om te komen tot een werkruimte die voldoet aan de classificatie-eisen die verplicht zijn in uw bedrijfstak. Indien gewenst kunnen wij zelfs een turnkey cleanroom installatie voor u verzorgen: een gebruiksklaar opgeleverde cleanroom waarbij wij ook de nazorg voor onze rekening nemen.

Schone ruimte voor productie na cleanroom installatie

In welke industriële sector u zich ook bevindt: cleanroom systemen zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Goede voorbeelden zijn onder meer de levensmiddelenindustrie, ruimtevaart, biotechnologie en optica. Maar ook voor het produceren van zonnecellen en halfgeleiders is een cleanroom installatie absoluut noodzakelijk.

Een cleanroom installatie is dan ook een goede keuze. De hygiëne en kwaliteit van uw werkprocessen worden verhoogd en u bent voorbereid op strenge wetgeving, nu en in de toekomst. Natuurlijk zijn de eisen voor schone werkruimtes in elke industrie weer anders. ClimaTech kijkt daarom naar uw unieke wensen en behoeften en ontwerpt daarna een cleanroom op maat.

Cleanrooms sterk in opkomst

Stofarme werkruimtes zijn sterk in opkomst, maar hoe stofarm moet uw cleanroom nu precies zijn? Een cleanroom classificatie maakt duidelijk hoeveel deeltjes uw ruimte per kubieke meter maximaal mag bevatten. ClimaTech zorgt ervoor dat uw cleanroom installatie aansluit op de geldende eisen in uw bedrijfstak en voert dit ook door in zaken als cleanroom meubels, wanden, gereedschap en kleding van medewerkers.

Echter, om contaminatie te vermijden is het noodzakelijk om strenge gedragsregels voor cleanroom medewerkers in acht te nemen. Wij adviseren u graag over de noodzakelijke maatregelen om de kwaliteit van uw cleanroom te bewaken. Mail voor meer informatie naar info@climatech.nl of bel ons op +31 33 760 01 20.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”