Cleanrooms bouwen

Is uw bedrijf actief in een sector waar kwaliteit en hygiëne van belang zijn? Dan moet uw productieproces hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in een schone ruimte, ook wel een cleanroom genoemd. Een cleanroom bouwen in nieuwbouw of in een bestaand bedrijfsgebouw is echter een vak apart en kan daarom alleen verzorgd worden door specialisten.

ClimaTech is al jarenlang toonaangevend op het gebied van cleanrooms en weet exact welke aanpak het beste werkt. Binnen elke industrie gelden andere eisen op het gebied van cleanrooms en bovendien heeft ieder bedrijf zijn eigen wensen op dit gebied. Wanneer wij een cleanroom bouwen, bent u ervan verzekerd dat deze voldoet aan uw verwachtingen.

Cleanroom bouwen in uw bedrijfsruimte

Een cleanroom bouwen in een bedrijfsruimte is in veel gevallen een complexe aangelegenheid. De specialisten van ClimaTech brengen de mogelijkheden in kaart en kijken hierbij niet alleen naar uw huidige werkprocessen, maar ook naar de geldende wetgeving binnen uw industrie. Hoeveel deeltjes per kubieke meter mag uw werkruimte maximaal bevatten? Dit heet de cleanroom classificatie.

Op basis van uw unieke eisen maken onze experts een cleanroom ontwerp op maat. Zo is uw cleanroom altijd afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. Een turnkey cleanroom bouwen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden: dit betreft een geheel afgewerkte cleanroom die wij gebruiksklaar en inclusief nazorg aan u opleveren.

Is een cleanroom bouwen nodig in uw sector?

Of een cleanroom bouwen noodzakelijk is, hangt af van meerdere factoren. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de regelgeving in uw sector, maar ook van de kwaliteitseisen van uw klanten. In disciplines zoals de optica, biotechnologie, ruimtevaart, farmaceutische industrie en levensmiddelenindustrie zijn cleanrooms inmiddels niet meer weg te denken.

Zelfs als een cleanroom bouwen niet strikt noodzakelijk is, levert het nog diverse voordelen op. Een professionele cleanroom verhoogt de kwaliteit van uw diensten en producten en optimaliseert de efficiëntie van uw werkprocessen. ClimaTech adviseert u graag over de beste manier om een cleanroom te implementeren in uw bestaande situatie.

Aanvullende informatie over onze cleanrooms opvragen?

ClimaTech biedt u veelzijdige en flexibele cleanroom systemen waarmee u tot in lengte van jaren vooruit kunt. Wij minimaliseren de kans op contaminatie van uw schone werkomgeving door speciale cleanroom meubels, wanden en gereedschap toe te passen. Ook brengen wij advies uit over de optimale kleding van uw cleanroom medewerkers.

Bent u overtuigd en wilt u een cleanroom laten bouwen in uw bedrijfspand? Vergeet dan vooral niet om aandacht te besteden aan de gedragsregels voor medewerkers van uw cleanroom. Alleen bij duidelijke afspraken zal uw cleanroom een optimaal rendement behalen. Meer weten? Bel vrijblijvend naar +31 33 760 01 20 of stuur een mail via info@climatech.nl.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”