Een nieuwe koelmachine voor Biocartis in België

Een nieuwe koelmachine voor Biocartis in België

ClimaTech bouwt niet alleen cleanrooms, maar verzorgt ook Service & Onderhoud voor diverse klanten. Zoals voor Biocartis in België; een bedrijf dat zich continu ontwikkelt op het gebied van moleculaire diagnostiek. ClimaTech is vanaf het begin betrokken bij de bouw van de daarvoor benodigde cleanrooms en beheert nu al enige jaren de technische installaties.

Vier keer per jaar komt ClimaTech bij Biocartis om samen met onderaannemers het onderhoud te verzorgen aan de koelmachines, vacuümpompen en persluchtcompressoren, inclusief validatie van de perslucht. Daarnaast zijn onze servicemonteurs altijd bereikbaar indien er een storing plaatsvindt, of voor serviceverzoeken.

Biocartis beschikt over twee koelmachines, zodat er altijd voldoende capaciteit is. Op basis van de onderhoudshistorie werd duidelijk dat één van de machines aan vervanging toe was. In overleg met de afdeling Techniek is een periode gekozen waarin de koellast dusdanig was, dat tijdens de vervangingsperiode de cleanrooms operationeel konden blijven met één koelmachine.

De werkzaamheden zijn gezamenlijk goed voorbereid, onder andere met testen in de periode voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering. Alles was klaar om één van de koelmachines buiten gebruik te stellen en te vervangen. De werkzaamheden namen enkele dagen in beslag.

Op de foto is het hijsen van de koelmachine op het dak te zien.

Terug naar overzicht

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”