Bouw

Het accent bij ClimaTech ligt op kant-en-klare functionele productieomgevingen. Onze cleanrooms zijn samengesteld uit duurzame materialen van zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Op deze manier garanderen wij steriele omgevingen met alle benodigde documentatie volledig conform het V-model.

Hoe kunnen we een dergelijk uniek en hoogkwalitatief concept garanderen?

  • Tijdens de bouw al worden de nodige maatregelen en disciplines in acht genomen om vervuiling van de ruimte en de materialen die gebruikt worden tot een minimum te beperken.
  • Alle materialen worden bovendien voor transport naar de¬† bouwplaats onderworpen aan een¬†kwaliteitscontrole zodat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de cleanroom toepassing.

Bij ClimaTech hebben we er bewust voor gekozen om het ontwikkelingsproces en realisatieproces op te splitsen. Zo komen we tot verschillende fases in het bouwproces van onze cleanrooms waarbij we steeds evalueren voordat we over gaan tot de volgende fase.

1. Voorbereidingsfase

In de voorbereidingsfase leggen we de nadruk op detailengineering om tot een first-time-right cleanroom concept te komen volgens de vereiste classificatie van uw cleanroom. Hierbij wordt maximaal rekening gehouden met de richtlijnen (bestekken, beschrijvingen, procedures en tekeningen) en met de procesinstallaties. In samenspraak met de adviseur, opdrachtgever en de kwaliteitsborgingmanager selecteren we alle benodigde materialen bij onze leveranciers.

2. Montagefase

In deze fase van het bouwproces ziet ClimaTech erop toe dat de montage van alle installaties en bouwkunde- en procesinstallaties verloopt zoals vastgelegd in de voorbereidingsfase. De projectmanager voert controles uit, houdt toezicht over onderaannemers en de materialen om probleemloos naar de opleveringsfase te kunnen gaan.

3. Opleveringsfase

Tijdens de opleveringsfase verzorgt ClimaTech het inregelen van de cleanroom, de luchtbehandelingsinstallaties en het opstellen van onderhouds- en instructiedocumenten. De laatste stap om deze opleveringsfase succesvol af te sluiten bestaat uit de validatie van de cleanroom zodat u volgens de juiste classificatie met uw productie kan beginnen.

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”