Hightech cleanroom voor Elis

Elis Cleanroom zocht naar een geschikte bouwer voor hun zesde cleanroom. Hier wassen, drogen en verpakken zij bedrijfskleding zodat deze deeltjesvrij of zelfs steriel de deur uit kan. General Manager Frederika Kooistra: “Cleanrooms zitten vol onzichtbare risico’s. Elke kier of kitrand moet afgedicht zijn om een zuivere werkomgeving te garanderen. Wij zijn zeer tevreden over het allesomvattende product dat ClimaTech leverde.”

De juiste materialen en middelen

De cleanroom mag geen rondzwevende deeltjes of micro-organismen bevatten die de kleding bevuilen. Daarom is het van groot belang dat alles klopt: van luchtbehandelingssysteem tot het materiaal van de wanden. “De opgeleverde werkomgeving van ClimaTech voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen en is tegelijkertijd functioneel. De moderne technieken en schone luchtstromen garanderen een optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf.

De wand van de cleanroom van Elis bevat diverse wasmachines. Vuile kleding wordt aan de buitenkant ingeladen. Nadat het wasprogramma heeft gedraaid kan de machine alleen nog aan de binnenkant van de cleanroom worden geopend.

Grote betrokkenheid

Elke week was er een projectmeeting. Hier werden alle vorderingen besproken. “Zelfs de directeur van ClimaTech schoof met regelmaat aan. Die betrokkenheid waarderen we enorm. Ook op de werkvloer zag je dat terug. De projectleider stemde moeiteloos af met de verschillende externe leveranciers die hier aan de slag gingen.”

“ClimaTech heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik zou zo nog een opdracht bij ze neerleggen.”

Veel flexibiliteit

Elis Cleanroom koos ervoor om met één gezamenlijke planning te werken voor alle betrokken partijen. “ClimaTech stond hier direct voor open en paste de planning flexibel aan die van ons aan. En ook in het bouwen zelf waren ze erg flexibel. Normaliter staat de luchtbehandeling op het dak, maar wij wilden deze vanwege ruimtegebrek graag aan de buitenwand. Dat was geen probleem.”

ClimaTech ontwikkelt ook graag een cleanroom voor jouw bedrijf. Vraag onze adviseurs om advies op maat.

Neem contact op

Terug naar overzicht

ClimaTech: “Wij bouwen niet alleen, maar denken ook met u mee.”